Als het om écht fietsplezier gaat!

  • Specialized Epic Men Expert Carbon Evo 29, East Sierras/tarmac Black
Snelheid zou niet alleen voor het raceparcours weggelegd hoeven te zijn. Lange, snelle ritten, marathons over technisch terrein - dit is vanaf nu het domein van de Epic EVO.

Kijk eens rond in ons kantoor en je zult aardig wat Epics zien staan - de meeste voorzien van dropper posts, bredere banden en voorvorken met iets meer veerweg. De Epics die we onder handen hebben genomen zijn namelijk niet alleen razendsnel over wedstrijdparcoursen, maar zijn ook uitstekend geschikt voor slopende marathons, lange tochten en meerdaagse etappewedstrijden. Op een gegeven moment stelden we onszelf de onvermijdelijke vraag: "We zouden deze fiets direct uit de doos moeten aanbieden, toch?"

Laten we eens kijken naar details. Op de eerste plaats hebben de 100mm voorvork van de 'standaard' Epic bij de EVO ingeruild voor een exemplaar met 120mm veerweg. Hierdoor profiteer je niet alleen van meer controle over technisch terrein, maar wordt de balhoofdhoek ook iets minder steil (68.5º), wat op zijn beurt weer de stabiliteit ten goede komt. Vervolgens hebben we zero-offset dropper post toegevoegd, waarmee je met meer vertrouwen kunt afdalen, maar op steile klimmetjes je zadel boven het bottom bracket blijft. Daarnaast hebben we voor stevigere banden gekozen: een gripvaste 2,3" Ground Control banden aan de voorzijde en een Fast Trak band met GRID versterkte zijwangen aan de achterzijde.

Uiteraard is de Epic EVO ook voorzien van onze vernieuwde Brain technologie: Brain 2.0. Het Brain-systeem heeft onze kijk op veersystemen voorgoed veranderd: De technologie lag aan de basis voor talloze overwinningen en geldt nog altijd als een van de meest innovatieve producten op de markt. Toch waren we er van overtuigd dat het nog beter kon. Door de Brain dichter op de achteras te plaatsen is de demper nog gevoeliger geworden. Na talloze uren met het RockShox team is de nieuwe Brain meer dan een simpele upgrade: Het is een compleet nieuw systeem. Het reageert nog soepeler op het terrein en biedt veel consistentere dempingprestaties. Bovendien hebben we de olieleiding in de achterbrug kunnen verwerken, waardoor de oliestroom wordt verbeterd en de fiets er een stuk strakker uitziet.

Het frame van de nieuwe Epic is bovendien significant stijver geworden. Door onze Rider-First Engineered™ aanpak kunnen we de complexe carbonpatronen precies op de juiste plek aanbrengen, waardoor het frame niet alleen lichter en stijver wordt, maar ook betere rijeigenschappen meekrijgt - ongeacht de framemaat.

Verbeterde stijfheid, Brain technologie en een vernieuwde geometrie zijn mooi meegenomen, maar we horen je denken: “Hoe zit het met het gewicht?“ Goede vraag. We hadden als doel om de snelste XC mountainbike ooit te maken, dus een zo laag mogelijk gewicht stond hoog op onze prioriteitenlijst. Door te kiezen voor een efficiënte layup, cleane interne kabelvoering en geoptimaliseerde torsieprofielen is het ons gelukt: Ten opzichte van de vorige Epic hebben we maar liefst 525 gram gewichtsbesparing kunnen boeken.

We hebben de Epic EVO Expert afgemonteerd met een 12-speed SRAM GX groepset, SRAM Level TL remmen en een handgespaakte Roval Control carbon wielset.

- De FOX Step-Cast 34 Performance Series voorvork met 120mm veerweg is voorzien van een GRIP demper met Open, Medium en Firm instellingen.
- De handgespaakte Roval Control Carbon wielen zijn voorzien van een 25mm (interne breedte) hookless velg, zodat je kunt profiteren van een laag gewicht, lage rolweerstand en de best mogelijke grip met de 2.3" brede banden.
- De X-Fusion Manic zadelpen zorgt ervoor dat je tijdens een technische afdalingen meer controle over de fiets hebt, doordat je je zwaartepunt gemakkelijker kunt verleggen.
specs
framemaat m
framemaat omschrijving m
frametype uni
kleur east sierras/tarmac black
merk remmen achter sram
merk remsysteem voor sram
merk versnellingsysteem sram
model remmen achter level tl
model remsysteem voor level tl
model versnellingsysteem gx eagle
type remmen achter sh
type remsysteem voor sh
type versnellingsysteem derailleur
versnellingen 12
wielmaat 29

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Specialized Epic Men Expert Carbon Evo 29, East Sierras/tarmac Black

  • Merk: Specialized
  • Model: Specialized Epic Men Expert Carbon Evo 29, East Sierras/tarmac B
  • Fietsnummer: F.38386
  • Barcode: 0888818407347
    -
  • €5.599,00
  • €4.759,00


Tags: Specialized Epic Men Expert Carbon Evo 29, East Sierras/tarmac Black, Specialized Epic Men Expert Carbon Evo 29, East Sierras/tarmac B, Fietsen  >  Mountainbikes > Mountainbike sportfiets voor off-road