Tips om de levensduur van de fietsaccu te verlengen in de winter!

Laad je accu nooit op bij temperaturen onder het vriespunt. Het opladen van je accu kun dan ook het beste binnenshuis doen. Let er op dat de temperatuur in een garage ook onder het vriespunt kan komen.


Tips om de levensduur van de fietsaccu te verlengen in de winter!


  • Laad je accu nooit op bij temperaturen onder het vriespunt. Het opladen van je accu kun dan ook het beste binnenshuis doen. Let er op dat de temperatuur in een garage ook onder het vriespunt kan komen.

  • Staat je fiets de hele dag buiten, bijv. op het werk of bij het station en heb je een afneembare accu? Neem hem dan mee naar binnen en bewaar hem op een veilige, warme en droge plek. Hierdoor blijft de actieradius optimaal.

  • Wil je na je fietstocht je accu opladen? Leg hem dan eerst een half uur in een ruimte die op kamertemperatuur is, zodat je accu kan opwarmen.

  • Berg je accu nooit leeg op. Wanneer je de e-bike in de winter niet gebruikt, is het belangrijk dat de accu minimaal voor de helft geladen is voordat je deze opbergt. Wanneer je de accu langer dan 2 maanden laat liggen is het belangrijk om de accu even bij te laden, zodat deze weer in een actieve modus komt.

  • Verleng de levensduur van je accu door deze op kamertemperatuur en op een droge plaats te bewaren. Temperaturen onder de 10 graden zijn niet wenselijk.

  • Wist je dat er speciale accu hoezen zijn om je accu te beschermen tegen kou.


TerugDeel het met uw vrienden!


Overig nieuws

Benzine te duur? Stap op de fiets!

Met de stijgende benzineprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om op de fiets te stappen.  Wij hebben een ruim assortiment elektrische- en stadsfietsen. Loop eens vrijblijvend bij ons binnen! We ook diverse demo-modellen staan om te proberen.

Een goed slot is geld waard!

De afgelopen tijd zijn fietsdieven weer enorm actief. Zorg er daarom voor dat je fiets áltijd op slot staat,

Ben jij goed zichtbaar in het verkeer?

Het wordt steeds eerder donker, waardoor het extra belangrijk is om zichtbaar te zijn in het verkeer.

Openingstijden

Maandag:  gesloten
Dinsdag:  08.30 - 18.00 uur
Woensdag:  08.30 - 18.00 uur
Donderdag:  08.30 - 18.00 uur
Vrijdag:  08.30 - 18.00 uur
Zaterdag:  08.30 - 16.00 uur
Zondag:  gesloten


Contactgegevens

Facebook